Læder

Generelt om læder

ALT læder vi har på siden her er ÆGTE læder. Råhuderne kommer fra europæiske og sydamerikanske dyr og garves på europæiske og sydamerikanske garverier.

Vi arbejder i 4 kategorier af læder som du kan læse mere om her neden for.

Nederst har vi sat det hele i et skema som gør det overskueligt at sammenligne de forslkellige kategorier med hinanden.

Dækfarvet narvsat læder

Dækfarvet narvsat læder er læder der har fået en kraftig overfladebeskyttelse, og narvsat herefter for at give en ensartet overflade.

Den kraftige overfladebehandling gør også læderet praktisk. Det kan aftørres med let fugtig klud, og spilder man noget (ikke væsker indeholdende opløsningsmiddler o.l.) kan man ved hurtig reaktion nå at fjerne det inden det danner pletter.

Dog gør den kraftige overfladebehandling også at læderet virker stivere end f.eks. semi anilin og ren anilin læder.

Semi-anilin læder

Semi-anilin læder er læder der har fået en let overfladebehandling. Læderet har stadig har sin egen narv. Narvbilledet på huden kan derfor variere.

Semi-anilin virker knap så stiv i griffet som dækfarvet læder, og her kan man stadig, ved hurtig reaktion, nå at aftørre spildte væsker (ikke væsker indeholdende opløsningsmiddler o.l.) inde det danner pletter.

Nogle semi-aniliner kan have områder med let korrigeret overflade for at optimere forbruget og dermed gøre læderet prismæssigt mere attraktiv.

Semi-anilin er et optimalt valg når du både vil have beskyttelse, en fornuftig siddekomfort og økonomi.

Ren-anilin læder

Ren-anilin læder er det tætteste du kan komme på rå naturlig læder i kategorien anilin garvet læder. Denne lædertype har enten ingen eller meget lidt overfladebeskyttelse, hvilket også gør den sårbar over for brugspåvirkninger og fedtede fingre.

Spilder man noget i på læderet så vil det giver mærker. Med tiden vil mærkerne dog aftage. Her siges det ofte at læderet danner patina. Det er et udtryk for at læderet bliver brugt, og at brugen er synlig.

P.g.a. lidt eller ingen overfladebehandling er læderet også meget smidig og blødt i griffet og behagelig at røre ved, og har en rigtig god siddekomfort.

Denne lædertype skal man vælge hvis man går efter det naturlige, og samtidig ikke har behov for det praktiske.

Vegetabilsk læder

Vegetabilsk garvet læder har betegnelsen Vegetabilsk på grund af de naturlige garvestoffer der er anvendt. Det er lige som kernelæder ikke efterfølgende behandlet.

Da denne lædertype ingen overfladebeskyttelse har er den meget modtagelig over for pletter og fedtede fingre. Næsten alt der spildes eller kommer i kontakt med læderet danner mærker.

Så her dannes der hurtigt og naturligt patina, lige som farven ændre sig i løbet af den første tid og bliver mørkere og patineret.

Sammenligning af lædertyper

Det kan være svært at vide hvad man skal vælge, men i nedenstående skema har vi prøvet at illustrere fordele og ulemper m.m.

 DækfarvetSemi-anilin Ren-anilin og Vegetabilsk 
 Overfladebeskyttelse  Meget godGodIngen/næsten ingen
 UdseendeEnsartetVarierende“Levende/naturlig”
 SiddekomfortGodBedreBedst
 PrisLaveste segmentMellemste segmentØverste segment

Over 80% af de hynder og ombetrækninger vi laver er i enten dækfarvet eller semi-anilin læder!

Ovenstående skema er udelukkende en vejledning. Der kan forekomme lædertyper der ikke passer ind i dette skema.

Basic læder

Basic Colour

Monza læder

Basic UPH

Luxury læder

Premium læder

Savona læder

California læder

Wild Anilin læder

Elmo Baltique

Vacona læder

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.